måndag 9 maj 2016

Att göra ett dåligt lopp

Göteborgsgirot (bra bil xc) 2016 var ett tufft lopp... Jag hade kunnat sätta punkt där med den meningen och det är nog många som skulle hålla med mig. Men igår var det mycket som gick fel för mig. Det började med att jag glömde handskarna= dåligt fäste och blåsor i händerna. Det var dock ett litet problem kändes det som just i start, något jag kunde pina mig igenom. Men efter bara 2 kilometer lyckades jag tappa min flaska med sportdryck och förlorade därmed dyrbara kolhydrater, salter och sist men inte minst: 750 ml vatten. Jag fortsatte och tänkte att jag skulle klara mig om jag ransonerade den litern jag hade kvar i andra flaskan + energigélerna i bakfickan. Men ack så fel jag hade. Jag missade de två första utav tre vätskestationer, sedan tog vattnet slut. Gélerna hade studsat ur någonstans längst med vägen också... Inget vatten, inga kolhydrater och en otäck blåsa som börjat ta form i höger handflata. Jag gjorde i all min trötthet en rejäl smäll (OTB) i en nedförsbacke, efter det kraschade även huvudet totalt... Jag kallsvettades och kroppen ville inte alls. Jag var uttorkad och hade väggat totalt bara efter 2 mil utav 5. Jag kämpade vidare och lovade mig själv att stanna vid sista vätskekontrollen. Det gjorde jag och fyllde kroppen med tre muggar sportdryck och en funktionär fyllde min vattenflaska under tiden. Cirka 2 mil återstod och jag mådde genast bättre när jag druckit rejält. Jag hann ifatt och förbli klungan jag fick släppa då jag stannade. Efter det var det bara att bråka vidare med en sliten kropp och en kärvande bakväxel (som var 1 millimeter ifrån att lossna helt p.g.a en lös skruv.) Väldigt skönt att gå i mål var det i alla fall och kom ändå i mål på 2.21 och jag hade enligt mig gjort ett riktigt skit lopp.
Placeringsmässigt kom jag 19:e utav 600 startande motionärer. Min tid hade dessutom räckt till en 51:e plats utav 100 startande i tävling/elit klassen. så totalt 70:e utav 700 startande i något som jag just nu hoppas blir mitt värsta lopp denna säsongen.
Ett lopp som gick sådär. Många fel och misstag utav mig. Detta var mitt tredje cykellopp som jag någonsin gjort, så jag kommer att granska och tänka över allt det där som jag klantade till. Så ändå, nu dagen efter kändes det bra. Jag har mycket att lära och många mil att cykla för att bli en bättre cyklist. Så just det där att kunna göra ett dåligt lopp är kanske inte så dumt ändå?

Jag hade dåligt med bilder + att kameran bråkade.
Det fick bli den här, ett dyhål ute i skogen. Vackert va?

3 kommentarer:

 1. Starkt jobbat i värmen��

  SvaraRadera
 2. Vilket lopp, men vet du - det är ju just den där typen av misär som bygger erfarenhet och pannben. I näst är du lite smartare och lite mer förberedd. Ride on!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men precis! :) Nu vet jag ju vad jag behöver tänka på och kolla över lite mera noggrant innan start. Ditt inlägg på din blogg var väldigt bra och gav mig väldigt fina tips! :) (förövrigt väldigt kul att du läste mitt inlägg eftersom du är typ en rikstäckande cykelkändis) #starstruck :)

   Radera