onsdag 11 maj 2016

Hur man blir bättre på mountainbike (xc)


Efter att ha kört första loppet i år, Göteborgsgirot MTB 2016, har träningslustan intensifierats några snäpp. Min svaghet ligger främst i min oslipade teknik och därför kommer mera tid läggas på mycket mera tekniska och utmanande stigar och backar, fulla med stenar och så mycket knölar och gropar som möjligt. Ändlöst många youtubeklipp som ger tips och undervisar en i teknik har jag studerat sedan jag började cykla, men bättre på teknik blir man endast om man cyklar där det är tekniskt och cyklar mycket.
I bilden överst ser ni en uppförs eller nerförsbacke, beroende på vilket håll man kommer, som är en perfekt tekniksektion i såväl vått som torrt väder. Stora stenar har grävts fram eftersom Novemberkåsan 2015 kördes uppför denna backen och förvandlade den till en ultimat stenkista. Dessutom är denna backen en favorit för vattnet att rinna nerför vid kraftigt ihållande regn och då liknar backen mera en bäck.


Den här biten med mycket mindre stenar följer därefter. Det gäller att vara smidig som en katt för att inte få punktering. Notera att bilderna ligger i den ordningen som att vi skulle gå backen uppifrån och ner... fast baklänges.

Här kan man nog kunna dundra på ganska så bra med fart skulle jag tro.

Och här är slutet eller början på backen.

Jag har kört backen förut, men aldrig när den har sett ut såhär. Jag vet att jag klarar den, men det jag behöver bli bra på är att bli tekniskt snabb. Kunna ta snabba beslut och kunna köra teknisk terräng utan att ödsla för mycket energi. Framförallt kunna köra snabbt i tekniska sektioner även när jag är utmattad och då gäller det att kunna vara kapabel till att kunna köra så energisnålt som möjligt.

Nåväl. Idag bestod passet utav 60 min löpning i skogen. Det gick bra och jag kände mig väldigt fräsch i kroppen både före och efter passet. Det kommer förmodligen bli löpning imorgon och fredag också eftersom blåsan i handen efter söndagens tävling har läkt lite dåligt. Men till helgen, då är det upp på cykeln igen! Och vet ni vad? Ett paket är på väg med någonting till cykeln. Men det får ni se vad det är när det har kommit fram!
Adios!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar