tisdag 3 maj 2016

Inför Göteborgsgirot 2016 (bra bil XC MTB)

Igår var dagen då två stycken cykeldäck näst intill tvångslobotomerade mig, då de så ogärna ville glida på plats över fälgkanten. Jag höll på att bli galen!
Inför Göteborgsgirot 2016 har jag bestämt mig för att byta ut mina Schwalbe Rocket Ron 2.1 mot en uppsättning Continental Protection 2.2, samt att byta till min bekväma Bontrager montrose sadel för ökad komfort för den lilla ändalykten. Men däcken... h*lvete vad dem satt! För det första var Rocket Ronen helt infernaliskt svåra att kränga av. Kanttråden satt som svetsad till fälgen. Efter ändlöst mycket ryckande, bändande, huvudkliande och otåligt vankande fram och tillbaka i garaget ville den lille vresige och ovillige snorvalpen Ron äntligen ge vika för min vilja och hoppade snällt av fälgen utan några större protester, och fick sätta sig och skämmas i ett hörn.
"Fint", tänkte jag och torkade svettpärlorna av min panna. Nu var det bara "smooooth sailing" och flippa över de nya däcken tänkte jag och plockade upp mina nya Race King. Det var det inte. Den lilla illbattingen Race King var värre än sin föregångare och efter vad som kändes som ändlöst många minuter och två knäckta däckjärn senare, gled den lilla rackaren på plats vid ett halvhjärtat men lyckosamt sista försök. En gnutta hopp återfanns, och efter en pisspaus tog jag även itu med hans exakt lika bråkiga tvillingbror som skulle krängas på bakhjulet. Men tillslut satt båda däcken på plats. Tanken på hur tusan det skall gå till vid en punktering och byta slang ute i fält slog mig, om däcken skulle vara exakt lika bråkiga då, men jag slog snabbt bort tanken och lät det bli ett framtida, men ack så oundvikligt problem.

Så det är min förberedelse inför Göteborgsgirot 2016! Tvinga på ett par däck som förmodligen kommer få mig att vilja trycka huvudet i sanden om en punktering skulle uppstå, men förhoppningsvis håller däcken vad dem lovar angående deras extra punkteringsskydd *fingers crossed*. Förövrigt verkar däcken ha sjukt stabila sidoväggar, samt det faktumet att man kan ha lite lägre tryck i för mera komfort över stökig terräng. Känner mig ändå nöjd! Samt fick den nya sadeln kröna spiran/sadelstolpen (Syntance P6 hiflex), som har som egenskap att flexa lite för att skona den lilla gumpen mot oönskat mycket stötar.
Så däck, sadel, sadelstolpe är min förberedelse i cykelväg inför första loppet för säsongen. Träningsmässigt blir det c.a 2 pass denna veckan fr.o.m. idag, tisdag, på låg intensitet. Matmässigt= äta som vanligt fast aningen mera kolhydrater.

 Bråkstaken Ron

 Continental Race King 2.2 Protection

 Nya sadeln är den till vänster. Bontrager Montrose som är aningen bredare.

 Syntance P6 hiflex tillsammans med den gamla Tec durus sadeln.

PROTECTION!!! stabila däck som ger mig beskydd mot alla illvilliga vassa föremål. 
Min bodyguard ute i terrängen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar