lördag 14 maj 2016

Löpning och regn

Det har blivit lite mera löpning de senaste dagarna eftersom att nästa helg kommer jag att åka tillbaka till Göteborg för att springa Göteborgsvarvet 2016. Det är mer än kul grej än något jag satsar på eller går in för. Lite som en morot för att ha ett mål och förbättra min kondition.
Just idag har jag väldigt ont i vaderna, men jag ska ändå försöka få till ett tvåtimmars powerwalk med 10 kilos viktväst och förhoppningsvis en kort joggingrunda på knappa 30 minuter. Jag kommer nog att försöka träna rätt så intensivt denna veckan för att träna ner mig rejält och sedan efter Göteborgsvarvet, försöka vila upp mig och förhoppningsvis känna av resultatet utav träningen senare under säsongen. En veckas hård träning är inget man känner av någon prestationshöjning veckan efter direkt.

Också paketet. Paketet kom i torsdags och den innehöll en Ritchey Superlogic C260 styrstam, 100 mm. Jag skulle montera stammen i fredags men stötte på problem när jag upptäckte att den inte passade på mitt Tec Ultimus styre. Dimensionen i styrklämman var alldeles för liten för att kunna passa på det gamla styret. Jag tog ett måttband, mätte omkretsen precis bredvid styrstammen på Tec-styret, D.v.s 11 cm cirka, också dividerade jag måttet i Pi (ni kommer väl ihåg cirklar ifrån skolan?) och fick ut måttet 35 mm. Jag satte mig och googlade och tydligen är styren som är 35 millimeter i diameter (tjockaste delen), en helt ny dimension ifrån typ 2014, det var så långt bakåt i tiden jag orkade spåra uppkomsten utav denna dimension. Dimensionen verkar vara mest populärt till downhill och trail eftersom styret påstås vara något styvare än det tidigare överdimensionerade måttet 31,8 millimeter.
    Jag började leta efter styrstammar som var 100 millimeter och hade den här nya dimensionen på 35 millimeters styrklämma men det fanns inget att hitta. Den längsta stammen jag hittade var typ 65 millimeter, så uppenbarligen har fabrikerna inte börjat att anamma dimensionen för XC cyklar än. Jag letade på TEC:s hemsida men hittade inte något där heller. De hade inte ens NÅGON stam alls med 35 millimeter styrklämma, så jag undrar hur det kommer sig att just min är det.
    Det blev till att googla sig till ett "billigt" och bra kolfiberstyre istället. Det stod mellan en Syntace vector low riser och ett Ritchey Superlogic low riser.

Ritchey Superlogic low riser: Bredd-710 mm, Sweep-9 grader, Rise-15 mm.
http://ritcheylogic.com/superlogic-15mm-low-rizer-mountain-bar

Syntace Vector Carbon low riser: Bredd-760 mm, Sweep-8 grader, Rise-10 mm.
https://www.syntace.com/index.cfm?pid=3&pk=1529

Det hade kunnat bli vilket styre som helst tror jag, men eftersom att Wiggle.se hade REA på Ritcheystyret så fick det bli det. Och eftersom det är 15 millimeters rise kan jag bara fimpa en extra distansplatta under styrstammen istället.
    Så nästa vecka kommer förhoppningsvis styret också, och jag tror att ny styrstam plus styret kommer göra susen för att få till helt rätt position på cykeln. Nedan är en länk med info om styrstammen jag kommer sätta på också.
http://ritcheylogic.com/superlogic-c260-stem


Det fick bli en solskensbild ifrån tidigare i veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar